首页
学习
活动
专区
工具
TVP
发布
精选内容/技术社群/优惠产品,尽在小程序
立即前往

Ahoj,捷克

在东经14.26,北纬50.05

这片宁静之地

让我们邂逅捷克共和国

克共和国(捷克语:Česká republika),简称捷克(Česko),是一个中欧地区的内陆国家,其前身为捷克斯洛伐克(Československo),于1993年与斯洛伐克和平地分离。捷克于2006年被世界银行列入发达国家行列。2004年5月1日捷克正式加入欧盟。

Česká republika, odkazoval se na území Česko, je vnitrozemský stát ve střední Evropě, dříve Czechoslovakia, klidně oddělena od Slovenska v roce 1993. Česká republika byla zařazena do seznamu vyspělých zemí Světovou bankou v roce 2006. 1. května 2004 Česká republika oficiálně vstupuje do EU.

Česko 捷克

捷克东面毗邻斯洛伐克,南面接壤奥地利,北面邻接波兰,西面与德国相邻,全国共分为首都布拉格与13个州,由波希米亚、摩拉维亚和西里西亚3个部分组成。

Čtyři sousední země jsou Polsko na severu, Německo na severozápadě, Rakousko na jihu, Slovensko na jihovýchodě. Země je rozdělena do hlavního města Prahy a 13 států, složených ze tří částí: Čechy, Morava a Slezsko.

布拉格(Prague)

布拉格(Prague)是捷克共和国的首都和最大的城市,地处欧洲大陆的中心,被歌德称为“欧洲最美丽的城市”。

Praha je hlavní a největší město v České republice, která se nachází v centru evropského kontinentu, Goethe byl známý jako "nejkrásnější město v Evropě".

在著名的布拉格天文钟的老城广场附近,灌满戈仑魔像传说的从卡夫卡小说,犹太区的弯弯曲曲的小巷,引人驻足发呆的咖啡馆、精品服装店及伏尔塔瓦河上的游船,哥特式的查理大桥及布拉格最美丽的教堂——小城区的圣尼古拉教堂。闹中取静的皇家花园、佩特任山及山寨版埃菲尔铁塔的瞭望塔以及布拉格城堡……布拉格各区风情迥异,魅力无穷。

V blízkosti známého orloje na Staroměstském náměstí v Praze, naplněné Gelun Golem legendu z Kafky románu, křivolakými uličkami židovské čtvrti, melancholie omámení kavárny, butiky a Vulcan Srivastava plavba po řece, gotický Karlův most a Pražský nejvíce krásných kostelů - kostel svatého Mikuláše na Malé Straně. Royal klidná zahrada, rozhledna Petřín a chata verze Eiffelovy věže a části Pražského hradu v Praze ...... velmi odlišný styl, nekonečné kouzlo.

除此之外,布拉格也是欧洲的文化重镇之一,历史上曾有音乐、文学 等诸多领域众多杰出人物,如作曲家莫扎特Skladatel Mozart、斯美塔那Smetana、德沃夏克Dvořák,作家弗兰兹·卡夫卡spisovatel Franz Kafka、哈维尔Javier、米兰·昆德拉Milan Kundera等人在该城进行创作活动,今天该市仍保持了浓郁的文化气氛,拥有各种歌剧院、音乐厅、木偶剧、博物馆、艺术画廊,包括图书馆,都是数量繁多,随处可见。

Navíc Praha je jedním z mnoha kulturním centrem Evropy, historicky tam byla hudba, literatura a mnoho dalších oblastí vynikajících osobností jako skladatel Mozart, Smetana, Dvořák, spisovatel Franz Kafka, Javier, Milan Kundera, který vedl tvůrčí činnosti ve městě, dnes město zůstane bohatý kulturní atmosféru s řadou opery, koncertní sály, loutkové kina, muzea, umělecké galerie, včetně knihovny, je obrovské množství všude.

捷克语(Čeština)是捷克的两种官方语言之一(另一种是斯洛伐克语),属印欧语系斯拉夫语族西支。捷克语的语言人口有1200万人,他们大多数都居住于捷克共和国。

Čeština je jeden z dvou úředních jazyků České republiky (druhý je slovenský), slovanský kmen západní Indie. Populace českých jazyků je 12 milionů a většina z nich žije v České republice.

一程山水两年华

  • 发表于:
  • 原文链接http://kuaibao.qq.com/s/20180108G0FBDO00?refer=cp_1026
  • 腾讯「腾讯云开发者社区」是腾讯内容开放平台帐号(企鹅号)传播渠道之一,根据《腾讯内容开放平台服务协议》转载发布内容。
  • 如有侵权,请联系 cloudcommunity@tencent.com 删除。

扫码

添加站长 进交流群

领取专属 10元无门槛券

私享最新 技术干货

扫码加入开发者社群
领券